De zegelring en het familiewapen: hand in hand.

Op de bovenkant van de ring zie je vaak een gravure: een familiewapen. De fraai gevormde schilden, bonte kleuren, gestileerde figuren en kenmerkende helmen die moed, kracht en heldhaftigheid uitstralen. Ze laten al van mijlenver zien wie u bent.

De mooie traditie om het familiewapen door te geven aan uw kinderen, leeft nog steeds voort.  Hoewel u waarschijnlijk weinig brieven verzegelt met een lakafdruk van uw familiewapen, worden de ringen nog steeds zo gemaakt
We helpen u graag deze traditie door te geven.

Lakafdruk

Gravures gebruikte men om een lakafdruk te maken in zegellak.
Zo kon en kan men een te verzegelen object of brief verzegelen. Vandaag de dag dragen we zegelringen eigenlijk vooral voor verbintenis.

Ik graveer uw zegelring zodanig, dat het resultaat om door een ringetje te halen is. Daarnaast is het nog steeds mogelijk een lakafdruk te maken. Traditioneel (en functioneel) graveren we uw familiewapen in spiegelbeeld. Tenzij u dit anders wenst. De klant is immers koning; Ook al heeft u geen kroon in het wapen.

Nederlands Genootschap voor Heraldiek

Het NGH is een vereniging met verschillende leden en heraldici. Bij deze vereniging kunt u informatie opvragen over familiewapens.
Er zijn ook een aantal Heraldische tekenaars bij aangesloten, voor als u een nieuw familiewapen wilt laten maken.
Rond 1100 na Chr. werden er nieuwe wapen ontworpen, waarom nu niet een nieuw familiewapen laten maken.

Monogram; een andere inscriptie in uw zegelring

In plaats van een familiewapen uw initialen of die van een geliefd persoon in de zegelring graveren? Doe ik met liefde. U kunt uw eigen schets laten graveren of een schets door mij laten maken. Niet alle lettertypes zijn daadwerkelijk in edelsteen te graveren. Ik geef u uiteraard eerlijk advies.

De Cachetring; De zegelring zonder steen

Vindt u zegelringen prachtig zónder steen? Dan is de cachetring het helemaal voor u. Ik heb verschillende modellen cachetringen die allemaal te graveren zijn.

Kiest u voor het handwerk van de meestergraveur? Dan maak ik met de hand de fijnste lijntjes in uw ring. Gaat u voor een strakkere vorm? Dan is de lasergravure het mooist.

Wilt u meer weten?
Kom gerust eens langs!

Heeft u vragen over een zegelring, een specifieke zegelring of restauratie. Wilt u meer weten over een handgravure met zijn Heraldische regels? Bel of stuur een berichtje via whatsapp!

Maak nu een afspraak